Mobilnost študentov

Evropski program sodelovanja na področju terciarnega izobraževanja študentom ponuja možnost da del študijskih obveznosti ali praktično usposabljanje opravijo v eni od sodelujočih držav. Aktivnost je omogočena le študentom, katerih matična institucija sodeluje v programu Erasmus (je pridobila ustrezno Erasmus univerzitetno listino in pridobila sredstva za individualno mobilnost na nacionalnem razpisu).

Cilji mobilnosti za študij so:

  • omogočiti študentom pridobiti izobraževalno, lingvistično in kulturno izkušnjo iz študija v eni od sodelujočih držav;
  • vzpodbujati sodelovanje med institucijami terciarnega sektorja izobraževanja in obogatiti izobraževalno okolje;
  • prispevati k razvoju skupine visoko kvalificiranih, široko razgledanih in mednarodno izkušenih mladih posameznikov, bodočih strokovnjakov;
  • olajšati prenos kreditnih točk in priznavanje v tujini opravljenih obveznosti z uporabo ECTS ali kompatibilnega sistema.

Cilj mobilnosti študentov za prakso pa je preživeti v času študija obdobje v podjetju ali podobni organizaciji v drugi sodelujoči državi z namenom, da se posameznik prilagodi potrebam novega evropskega trga dela, pridobi specifične spretnosti in izboljša razumevanje ekonomske in socialne kulture države gostiteljice. Praksa / usposabljanje v tujini v okviru programa Erasmus+ mora biti vsebinsko povezano s področjem študija.

Študentu, ki del svoje študijske obveznosti uspešno opravi v sklopu mednarodne izmenjave na tuji visokošolski ustanovi, se te obveznosti priznajo kot opravljene na podlagi predloženega uradnega potrdila tuje fakultete ali visoke šole (Transcript of records) in potrjene učne pogodbe (Learning agreement). Ocene, ki jih je študent dosegel pri posameznem predmetu se prevedejo v veljavni sistem ocenjevanja na FUPI.

Informacijo o študiju ali praktičnem usposabljanju v tujini se vpiše v Prilogo k diplomi.
 

Razpis za študijsko leto 2018/19:
   - mobilnost študentov za študij in prakso

Veljavne stopnje financiranja v programu Erasmus+ 2018.

Razpisi za študijsko leto 2017/2018:

 Veljavne stopnje finaciranja v programu Erasmus+ 2017.

OBRAZCI:

 

Ostalo gradivo:

 

 

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.