Pisarna za mednarodno mobilnost

Marko Starc, pred.
Vodja pisarne za mednarodno mobilnost
tel: +386/7/393-00-17
e-mail: marko.starc@vs-nm.si

Uradne ure:
ponedeljek     od 9.30 do 11.00
torek            od 9.30 do 11.00
sreda           od 9.30 do 11.00
četrtek         od 13.00 do 15.00

 

Pisarna za mednarodno mobilnost nudi informacije in podporo udeležencem v mednarodnih mobilnostih tako študentom kot tudi zaposlenim. Fakulteta je že v letu 2005 pridobila razširjeno Erasmus univerzitetno listino, kar je omogočalo študentom in zaposlenim, da so lahko aktivno sodelovali v  programu Erasmus.
V letu 2013 smo pridobili novo Erasmus univerzitetno listino, ki nam omogoča v obdobji od leta 2014 do 2020 sodelovanje v novem programu Erasmus+, ki je novi program EU za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014–2020. Program je namenjen izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi izobraževanja, usposabljanja in mladinskega dela. Sedemletni program razpolaga s proračunskimi sredstvi v višini 14,7 milijarde evrov, s katerimi želi EU več kot 5 milijonom Evropejcem omogočiti študij, usposabljanje, pridobivanje delovnih izkušenj ali opravljanje prostovoljnega dela v tujini.
Na področju izobraževanja in usposabljanja program Erasmus+ podpira mobilnost posameznikov (dijakov, študentov, pedagoškega kadra in drugih) ter mednarodna partnerstva med različnimi organizacijami z namenom modernizacije ter sodelovanja med področjem izobraževanja in trgom dela.
Projekti učne mobilnosti omogočajo udeležencem izkušnjo v tujini, ki prinaša dolgoročne pozitivne učinke za njihov osebni in strokovni razvoj. Spodbujajo mobilnosti posameznikov, tako mladih – za namen študija, usposabljanja, prostovoljnega dela – kot tudi vseh strokovnih delavcev, vključenih v proces izobraževanja na različnih nivojih – za namen poučevanja, izobraževanja, usposabljanja ali študijskega obiska.
Glavni cilj projektov mobilnosti je omogočiti udeležencem pridobitev znanja, spretnosti in izkušenj, ki prinašajo dodano vrednost njihovem izobraževanju ali delu doma.
Poleg neposrednih vplivov na posameznike naj bi aktivnosti znotraj projektov mobilnosti prinesle pozitivne spremembe in razvojne premike znotraj institucij oz. organizacij, ki so v projekte vključene, ter ne nazadnje tudi inovacije in reforme samih sistemov izobraževanja.
 
Program Erasmus+ prispeva k uresničevanju:
 • ciljev strategije Evropa 2020, vključno s krovnim ciljem izobraževanjem;
 • ciljev strateškega okvira za evropsko sodelovanje v izobraževanju in usposabljanju, vključno z ustreznimi merili uspešnosti;
 • trajnostnega razvoja partnerskih držav na področju visokošolskega izobraževanja;
 • splošnih ciljev prenovljenega okvira za evropsko sodelovanje na področju mladine;
 • cilja razvoja evropske razsežnosti v športu, zlasti množičnem, v skladu z delovnim načrtom EU na področju športa;
 • spodbujanja evropskih vrednost v skladu s členom 2 Pogodbe o Evropski uniji.

 

KOMISIJA ZA MEDNARODNO MOBILNOST

 • prof. dr. Karmen Erjavec, predsednica
 • izr. prof. dr. Jasmina Starc, članica
 • dr. Sergej Gričar, viš. pred., član
 • Katja Krope, pred., članica
 • Marko Starc, pred., član

 

Ustanove s katerimi ima fakulteta podpisano bilateralno pogodbo za sodelovanje v programu Erasmus+:

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.