« nazaj

Aktivnosti projekta Oživitev kozolcev v aprilu

Projekt Oživitev kozolcev, katerega nosilka je Dežela kozolcev Šentrupert, d. o. o., partnerji pa Univerza v Novem mestu Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Turistično društvo Šentrupert in občina Šentrupert, aprila prireja dogodke, ki ponujajo inovativne turistične programe, temelječe na danosti lokalnega okolja, tj. lesni stavbeni dediščini, dediščini kulture prehranjevanja, uporabe zdravilnih rastlin, otroških iger,  s katerimi želi dvigniti število obiskovalcev Dežele kozolcev.
Prvi dogodek bo v torek, 2. 4. 2019, na Svetovni dan etnologije, drugi pa v ponedeljek, 22. 4. 2019, na Velikonočni ponedeljek. Obiskovalci se bodo preskusili v tipičnih delih s tradicionalnimi orodji, se pod kozolci igrali stare igre, kot so Kdo se boji črnega moža, Ristanc in Slepe miši, in se naučili uporabe zdravilnih rastlin, kot so netresk, žajbelj, regrat, melisa in meta.

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.