Organiziranost

Fakulteta za ekonomijo in informatiko (FEI oz. fakulteta) je članica Univerze v Novem mestu. Kot visoka strokovna šola je bila ustanovljena je bila v letu 1997. V letu 2016 je bila visoka strokovna šola preobikovana v  fakulteto. Izvaja izključno javno veljavne visokošolske študijske programe. Za izvajanje visokošolskih študijskih programov prve stopnje "upravljanje in poslovanje" in "poslovna informatika" je pridobila koncesijo Republike Slovenije. Koncesijo za izvajanje magistrskega študijskega programa "upravljanje in poslovanje" še pričakuje.
 
V sklopu izobraževalnega procesa ima fakulteta organizirane katedre, in sicer:
 


Razvoj, organizacijo, koordinacijo in svetovanje na področju izobraževalne dejavnosti izvaja izobraževalni center, na področju znanstvenoraziskovalne dejavnosti pa raziskovalni inštitut.

Referat za študentske zadeve organizira in koordinira študijski proces (referat@vs-nm.si).

Za sodelovanje fakultete na področju izobraževalne in znanstvenoraziskovalne dejavnosti v mednarodnem okolju skrbi mednarodna pisarna.

Za potrebe izobraževalnega in znanstvenoraziskovalnega dela ima FUPI  tudi svojo strokovno knjižnico.

Pravne, upravno-administrativne in strokovno-tehnične naloge izvaja uprava  FUPI.
 

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.