Osnovne informacije

Fakulteta je ustanoviteljica in članica Univerze v Novem mestu in je osrednja visokošolska in raziskovalna ustanova v statistični regiji Jugovzhodna Slovenija, ki izobražuje, raziskuje in svetuje, zlasti na področju upravljanja in poslovanja gospodarskih in negospodarskih subjektov. Pri izvajanju teh dejavnosti fakulteta  povezuje različne družbene vede: ekonomske in poslovne vede, pravne in organizacijske vede, komunikologijo, psihologijo, sociologijo in učenje tujih jezikov, saj želi zagotavljati obsežno, kakovostno in uporabno znanje. To uresničuje s kakovostnimi izobraževalnimi programi, z njihovim posodabljanjem in prilagajanjem mednarodnim standardom, kakovostnimi visokošolskimi učitelji in sodelavci ter s sposobnimi in ambicioznimi študenti, ki bodo znanje pridobivali ob pomoči sodobnih metod poučevanja in z aktivnim sodelovanjem v izobraževalnem procesu.

Fakulteta je kreditirana pri Nacionalni agencije za kakovost v visokem šolstvu. Akreditacija velja do 30. 9. 2023.

Fakulteta izvaja študij na prvi in drugi bolonjski stopnji.

Na prvi bolonjski stopnji ima akreditirana dva visokošolska strokovna študijska programa:

  •  Upravljanje in poslovanje, ki ima veljavno akreditacijo Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu ;
  • Informatika v upravljanju in poslovanju oz. Poslovna informatika (novo ime), ki ima veljavno akreditacijo Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu.

Na drugi bolonjski stopnji izvaja magistrski študijski program Upravljanje in poslovanje, ki ima veljavno akreditacijo Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu. 

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.