Poslanstvo in vizija

Fakulteta je osrednja samostojna visokošolska in raziskovalna ustanova v statistični regiji Jugovzhodna Slovenija, ki izobražuje, raziskuje in svetuje, zlasti na področju upravljanja in poslovanja gospodarskih in negospodarskih subjektov ter informatike. Pri izvajanju teh dejavnosti povezuje različne družbene vede: ekonomske in poslovne vede, pravne in organizacijske vede, komunikologijo, psihologijo, sociologijo ter učenje tujih jezikov in informatike, saj želi zagotavljati obsežno, kakovostno in uporabno znanje. To uresničuje s kakovostnimi izobraževalnimi programi, z njihovim posodabljanjem in prilagajanjem mednarodnim standardom, kakovostnimi visokošolskimi učitelji in sodelavci ter s sposobnimi in ambicioznimi študenti, ki bodo znanje pridobivali ob pomoči sodobnih metod poučevanja in z aktivnim sodelovanjem v izobraževalnem procesu.

 
Upoštevajoč navedene smernice delovanja, je poslanstvo fakultete usmerjeno v:
  • zagotavljanje kakovostnega izobraževanja in usposabljanja srednjega in visokega nivoja vodstvenega
  • kadra s področij upravljanja, poslovanja in poslovodenja organizacije, informatike, organiziranja poslovnih sistemov, poznavanja prava in predpisov, upravljanja s sredstvi in kadri in uporabo informacijsko-upravljavskih sistemov,
  • razvoj stroke ter sodelovanje v znanstveno-raziskovalni dejavnosti,
  • dolgoročno zagotavljanje kadrov v regiji in širšem okolju,
  • obogatitev okolja s kakovostno izobraženimi kadri,
  • podeljevanje strokovnega naslova diplomantom,
  • negovanje pozitivne identifikacije študentov, diplomantov in zaposlenih z vizijo fakultete.
Vizija fakultete je postati družbeno odgovoren nosilec izobraževanja in prenosa znanja s področja upravljanja, poslovanja in informatike v širšem geografskem prostoru s študijskimi programi na vseh treh stopnjah izobraževanja.
 

 

 

Strategija razvoja 2016-2020

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.