Prijava

 
 
 

Projekt Oživitev kozolcev pridobil mobilno aplikacijo

Projekt Oživitev kozolcev pridobil mobilno aplikacijo

05.08.2019

Projekt Oživitev kozolcev, katerega nosilka je Dežela kozolcev, partnerji pa Univerza v Novem mestu Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Turistično društvo Šentrupert in občina Šentrupert, je julija pridobil aplikacijo za pametne mobilne telefone.

Obiskovalci muzeja se lahko na organiziranih sezonskih dogodkih preskusijo v tipičnih delih s tradicionalnimi orodji, mobilna aplikacija pa jim bo omogočila, da si bodo lahko dela, kot so košnja, vdevanje, sušenje in tesanje, ogledali individualno in izven sezone. Poleg tipičnih del si bodo lahko obiskovalci ogledali tudi zgodovino Dežele kozolcev oziroma postavitev različnih sušilnih naprav, ki v glavnem izvirajo iz Mirnske doline.

Tako bodo spoznali razvoj kozolca v časovnem, prostorskem in socialnem pomenu od preprostih sušil do razvojno bogatih oblik dvojnih kozolcev – toplarjev. »Lukatov toplar« z letnico 1795, ki je najstarejše ohranjen dvojni kozolec pri nas in na svetu, je v aplikaciji deležen največje pozornosti. Pri uporabi aplikacije lahko obiskovalci izbirajo med različnimi načini prikaza vsebin, sami izberejo katere vsebine jih zanimajo in v kakšnem vrstnem redu si jih bodo ogledali. Obogatena resničnost pričara občutek dogajanja v realnem času, saj medijske vsebine s pomočjo kamere na napravi postanejo del eksponata. Aplikacija je na voljo v različicah za operacijska sistema iOS in Android in si jo je mogoče brezplačno naložiti v spletnih trgovinah App Store in Google Play. Mobilno aplikacijo je kreativno zasnovalo in izvedlo podjetje Naveza d. o. o. v okviru projekta Oživitev kozolcev, ki ga sofinancira Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in se končuje.

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Urniki
Študijski koledar
Strokovna praksa

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Vseživljenjsko učenje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za ekonomijo in informatiko
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 10 (tajništvo)
+386 7 393 00 21 (referat)
Davčna št.: 21535132
Matična št.: 1271229
TR: 0315 0100 0023 418
IBAN: SI56 0315 0100 0023 418
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.